Bio hořká čokoláda Opus 5 Cuvée 75 %
Kód: 692Detailní popis produktu
Bio hořká čokoláda se 75 % vzácných kakaových odrůd z Tanzanie, Guatemaly, Ghany, Brazílie a Belize. Špičkové kakaové cuvée, které kombinuje to nejlepší z nejlepšího ze světového turné po fair trade kakau. Každé kakao je praženo jednotlivě a až po té zkombinováno tak, aby vznikla tato dokonalá směs kakaa, která nabízí celé panorama kakaové chuti. Konšována 20 hodin.
Označení cuvée pochází z francouzštiny a používá se hlavně pro označení vín z několika odrůd. Scelování vína, v tomto případě kakaa, pomáhá dosáhnout harmonie konečného produktu tak, aby byl celkový dojem vína či čokolády ještě lepší.
V obou tabulkách (2 x 35 g) tak můžete tak rozeznat chuť červeného ovoce z Tanzanie, perníkového koření z Brazílie, čokolády z Ghany, tropického ovoce z Guatemaly i ořechového nugátu a višní v kakau z Belize. Fair trade bio hořká čokoláda z limitované edice sestavená jen pro jednu jedinou sezónu.
Čokoládovna Zotter
Josef Zotter patří mezi ty nejlepší výrobce čokolád na světě. Byl to také on, kdo představil světu ručně dělané čokolády a dokázal spojit kvalitu, pestrost i udržitelnost s uměním a humorem. Suroviny nakupuje přímo u pěstitelů a je jediným velkým výrobcem čokolády v Evropě, který skutečně dostál svému heslu "od kakaového bobu až do tabulky čokolády". Od pražení kakaových bobů, přes jejich další zpracování až do podoby čokolád nejrůznějších chutí, vůní a barev, se vše děje pod jednou střechou čokoládovny Zotter. Veškeré suroviny, které Zotter používá, pochází z ekologického zemědělství a jsou obchodovány dle pravidel Fair Trade.
Originální kreslené obaly pochází z rukou Zotterova dřívějšího spolužáka, výtvarníka Andrease H. Gratze, který ty úplně první kresby načrtl Josefovi na papírový ubrousek v restauraci.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.